Дуже ніжні повітряні мафіни з соковитою чорничною начинкою від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво.
Інгредієнти:
- Філадельфія чи домашній кисломолочний сир (0,5 склянки);
- Цукор (1 склянка);
- Ванільний цукор (1 ч.л.);
- Яйце (2 шт.);
- Борошно (500 г);
- Розпушувач (3 ст.л.);
- Олія (0.25 склянка);
- Молоко (180 г);
- Чорниця (за смаком).
Приготування:
- З’єднуємо сир, цукор (0,5 склянки), ванільний цукор і одне яйце. Обережно перемішуємо дерев’яною лопаткою, а після збиваємо міксером до розчинення цукру.
- Борошно разом з розпушувачем просіюємо в окрему миску. Просіваємо так само і цукор.
- В окремій мисці з’єднуємо молоко, олію і одне яйце. Перемішуємо до однорідної консистенції.
- Після міксером змішуємо молочну суміш із сирною сумішшю.
- Поступово починаємо додавати борошняну суміш. Чорницю змішуємо з невеликою кількістю борошна і додаємо чорницю в тісто. Дуже делікатно перемішуємо тісто з ягодами.
Розігріваємо духовку до 170 С. Паперові формочки для мафінів заповнюємо на 3/4 тістом. Ставимо в духовку на 15-20 хвилин.
Читайте також:
- Рецепт ароматного бананового хліба Банановий пухкий хліб із ніжним смаком та приємною текстурою прийдеться…
- Хінкалі по-домашньому: секрети приготування Хінкалі – це грузинський родич наших пельменів, але більший, соковитіший…
- 28 січня – Павлів день: прикмети і що не можна робити 28 січня православні вшановують пам’ять Павла Фівейського – першого християнського…
- Коли рівнянкам слід стригтися у лютому Лютий — місяць, хоч і короткий, зате доволі виснажливий. Усі…