Пластикові одноразові ланч-бокси — зручна та функціональна тара, яка набула широкого поширення в побуті, а також в організації доставок готових обідів. Безперечна перевага харчових боксів – універсальність, що дозволяє надійно зберігати та транспортувати будь-які продукти. Крім того, ланч-бокси мають невелику власну масу, стійке плоске дно і можуть компактно встановлюватися один на одного.
Якщо ви ще не знаєте, де купити ланч-бокси оптом в Україні, загляньте в каталог інтернет-магазину Pack Ukraine, який є виробником багатофункціональної упаковки: https://plus-pack.com.ua/ua/g14808006-lanch-boksy.
Класифікація боксів для продуктів за матеріалом
Найбільш зручними у використанні є пластикові харчові бокси. Це збірна категорія, яка поєднує вироби з маркуванням PETE, HDPE, РР, PS.
Бокси для продуктів із поліетилентерефталату маркуються PETE. Вони можуть бути лише одноразовими, не припускають миття та повторного використання. Такі харчові бокси не рекомендовані для тривалого зберігання продуктів та їхнього розігріву.
Популярний в Україні та поліетилен HDPE. Це щільні бокси для продуктів, які можна використовувати багаторазово. Такі ланч-бокси мають маркування "2" на дні або кришці.
Харчові бокси з поліпропілену маркуються РР або цифрою 5. Відмінна риса таких ланч-боксів — можливість використання для розігріву в мікрохвильовій печі. Крім того, бокси для продуктів можна мити в посудомийній машині та повторно використовувати. Зверніть увагу, РР вступає в реакцію зі рідинами, що містять спирт.
З полістиролу PS виготовляються м'які одноразові ланч-бокси, які мають спінену структуру, аналогічно піддонам для реалізації м'яса або упаковки зефіру. Полістирольні одноразові ланч-бокси сумісні виключно з холодними продуктами, які не підходять для розігріву страв у мікрохвильовій печі. Перед тим як купити оптом ланч-бокси в Україні, визначте, який тип продукту в них буде розміщено.
Форми одноразових ланч-боксів
Харчові бокси можуть складатися з одного або кількох ізольованих відсіків. Перший варіант ланч-боксу зручний для зберігання супів та салатів, другий – для повноцінних обідів та страв з кількох компонентів, які змішуються безпосередньо перед прийомом.